Ballina LAJME Gjykata Penale vendos: Nuk ka paraburgim për asnjë të akuzuar!

Gjykata Penale vendos: Nuk ka paraburgim për asnjë të akuzuar!

253
0
SHPËRNDAJE

Gjykata Penale vendos: Nuk ka paraburgim për asnjë të akuzuar!

Gjykata Penale ka sjellë vendime megjithatë raportohet se për asnjërin nga të akuzuarit nuk është sjellë vendim për paraburgim.
Alsat mëson se disa nga të akuzuarit duhet të paraqiten çdo të hëne në gjykatë, disave u është marrë pasaporta dhe masa të tjera të ngjashme, megjithatë nuk është shqiptuar asnjë masë për paraburgim. Nga ana tjetër PSP-ja në çdo moment pritet deri tek Gjykata Penale të dërgoj edhe informatat shtesë për dy raste.

Këshilli Penal pranë Gjykatës Themelore Shkupi 1 Shkup sonte përmes një njoftimi informon se ka sjell vendim për caktimin e masave të sigurisë për 5 lëndë dhe atë: “Tifani”, Trevnik, Total, Tortura dhe Titanik.

Sa I përket rastit “Tifani”, për të dyshuarën Ivona Taleska nën dyshimin se ka kryer vepër penale fshehje tatimi është caktuar masa e kujdesit dhe e akuzuara çdo të hëne të fillim muajit duhet të paraqitet në Gjykatë dhe përkohësisht I është marrë pasaporta. Të njëjtat masa I janë shqiptuar edhe të dyshuarit Dragan Pavloviq Latas për rastin Total.

Ndërkohë që është hedhur poshtë edhe kërkesa për paraburgim për zyrtarët e lartë të BDI-së Ejup Alimi dhe Ismet Guri.

Më poshtë renditen të gjitha vendimet e Penales:

Rasti “Tifani”, masa kujdesi kundër personit I.T për dyshime të bazuara se ka kryer vepër penale, evazion fiskal.

Rasti “Trevnik”, masa për kujdesi për personat Z.P dhe S.P për dyshime të bazuara se kanë kryer vepër penale, ndërtim pa ligjshëm.

Rasti “Total”, kundër personit P.D.L masa për kujdesi, marrja e pasaportës.

Rasti “Titanik”, kundër personit E.A për dyshim të bazuar se ka kryer vepër penale shkatrrimin e materialeve zgjedhore, hidhet si i pabazë.

Rasti “Tortura”, rasti kundër personave, I.A, N.S, F.A, P.M, J.B, dhe M.Sh për dyshim të bazuar se kanë kryer vepër penale, torturë dhe veprime të tjera kundër ligjigjit, të pandehurit I.A i caktohen masa për kujdesi, detyrim paraqitje çdo të enjte pranë gjygjit, kurse të tjerve masa për kujdesi me detyrim paraqitje çdo të premte pranë gjyqit.