Ballina LAJME Neni që obligon gjininë e nënkryetarit të Kuvendit përplas gratë dhe burrat...

Neni që obligon gjininë e nënkryetarit të Kuvendit përplas gratë dhe burrat deputetë

13
0
SHPËRNDAJE

Posti i nënkryetarit të Kuvendit mund të jetë i kontestueshëm, nëse rregullorja e re e Kuvendit do të kalojë në lexim të dytë në Kuvend.

Në një nga pikat ceket se zëvendësi i parë i kryetarit apo kryetares së Kuvendit të jetë i gjinisë së kundërt, raporton KTV.

Por, kundër kësaj ka dalë deputeti i PDK-së Hajdar Beqaj, i cili ka proceduar një amendament për t’u hequr kjo pikë.

Kryetarja e Komisionit për Legjislacion, Albulena Haxhiu, thotë se ky amendament bie ndesh me……